mandag den 17. september 2012

Drevet af vrede

Reportage fra interview med Christina Hagen til Vild med Ord, lørdag d. 8. september. 
Skrevet at Mette Christensen. 

Fotograf: Mette Christensen

En lille, broget skare har samlet sig foran Ridehusscenen. Vi er til Vild med Ord festival og på scenen sidder et talent. Badet i rampelyset, men tilbagelænet i den hvide stol sidder der en ung kvinde, der skriver på vrede og med høj musik på repeat.Selvom hun er dimitteret fra forfatterskolen er hun en lovende og utraditionel forfatter, der går sine egne veje. Også selvom det betyder, at hun må kappe alle snore til det elitære, til traditionerne og til det acceptable.

For selvom hun sidder der og er smuk med sit lange flotte hår, blondebluse og glimmertop, så er det ikke skønheden, der dominerer i hendes tekster. Det er vreden og tabuerne, der er drivkraften bag dem.

Christina Hagen vil skrive om det ingen tør eller vil skrive om. Hendes seneste digtsamling, White Girl, som efter min mening er imponerende og vigtig, består af kontroversielle postkort fra dårlige ferieoplevelser. En digtsamling der virkelig formår at sætte ting i perspektiv – ikke mindst ”den hvides mands” (eller i det her tilfælde piges) forkælede patronisering.

Hendes næste projekt hedder Boyfriend og ligesom hun, mens hun skrev White Girl samlede på andre menneskers dårlige ferieoplevelser, beder hun nu, via sin hjemmeside, også sine læsere om hjælp til at finde ud af hvem Boyfriend er.

Og ligesom hun via sin hjemmeside søger inspiration og inputs, bliver publikum ved denne begivenhed også opfordret til at bidrage og deltage ved denne samtale mellem Christina Hagen og intervieweren Jonas Møller, som underviser i litteratur på Silkeborg Højskole. Papir bliver delt rundt, musikken bliver tændt og vi bliver opfordret til at skrive om hvem Boyfriend er. 

Christina Hagen tager folk ind, hun bruger sit publikum, sine læsere og i det hele taget verden omkring sig når hun skriver.

Hun gør sit eget liv til et redskab for sit forfatterskab. Hun undersøger og udforsker. Annoncerer efter mænd der vil forfølges eller flytte sammen med hende som et eksperiment. Hun eksperimenterer med livet og verden omkring sig, for at forfølge stof til sine tekster. 

Hun spørger folk hvem Boyfriend er.

Og inden bogen er skrevet er vi allerede spændte på at læse den.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar