mandag den 7. maj 2012

Tracey Emin - StrangelandAnmeldelse: Tracey Emin: Strangeland. Forlaget Klim. Er udkommet. 
Skrevet af Vicki Kragh Pedersen.

Døm aldrig bogen på dens cover, siger man. Men ikke desto mindre lever denne bog op til alle mine forventninger – og lidt til. På forsiden af bogen ser man Tracey Emin på vaskeægte rockstar-manér med hagen let løftet og solbriller på. 


Bogen handler om Tracey Emins eget liv på godt og ondt. Titlen Strangeland er den samlede titel for bogens tre dele – Moderland, Faderland og Traceyland. Traceys forældre gik fra hinanden, da hun var barn. Bogen er således opdelt, så Moderland handler om Traceys forhold til sin mor, Faderland om hendes forhold til sin far og Traceyland om alt det ind imellem og hendes forhold til sig selv.

Denne bog er på mange måder en historie om, hvor galt det kan gå, men samtidig udgør den en stor inspiration til at følge sit hjerte og tage nogle chancer i stedet for altid at bruge fornuften. Tracey fortæller, hvordan hun trods alt formår at holde hovedet højt, selvom alting ikke ender lykkeligt. Mest af alt handler det om sex, mænd og modgang. Med en fattig mor og en far, der går fallit – og desuden er gift med en anden end hendes mor – har hun hårde odds. Hun lever i nuet, har ingen uddannelse og er drevet af lyst.

Det bedste ved bogen er Tracey Emins måde at fortælle på. Det er som at læse hendes dagbog, hvilket tydeligvis også er meningen. Bogen er letlæselig og fastholder læseren. Det mest markante ved hele historien er, at hun formår at komme videre fra alt, hvad hun foretager sig – fra et forhold til en gift mand til uønskede graviditeter til den altopslugende fattigdom.

Læs den hvis du er fascineret af kunstnere som Patti Smith og Amy Winehouse
Tracey Emin (1963-) er tyrkisk cypriot og er opvokset i England. Hun er multikunstner og arbejder blandt andet med billeder (fotografi og maling), ord og kunstneriske installationer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar